9 Ekim 2011 Pazar

Demir Ören Bayan



Yıldırım Demirören'in nasıl bir kulüp başkanı olduğunu az çok bütün kamuoyu biliyor. Fakat son günlerde oluşan tepki öncekilerden biraz farklı. Beşiktaş başkanı Demirören'in başbakanın annesinin vefatından sonra Beşiktaş'ın resmi sitesinden yayınladığı taziye mesajı ortalığı bir hayli karıştırdı. Hem Demirören hem Akp karşıtlığı Beşiktaşlı bünyesinde buluşunca değişik bir durum ortaya çıktı.

Başkanın açıklamasından sonra "8-0 yenildiğimiz de bile ben bu formayı onurla giydim, ama bugün giymekten utanıyorum" diyen koca bir yığın kalabalık var.

İnsanların algılayamadığı olay şu. Beşiktaş nerden baksan 10-15 milyon insanın gönül verdiği bir kulüp. Şimdi başbakanı seven insanların Demirörenci olması mı gerekiyor? Ya da başbakanı sevmeyen insanların kulübe böyle bir davranıştan sonra düşman olması mı?

Kaçırdığımız nokta şu. Beşiktaş kulübü başkanı kim olursa olsun; Tayyip Erdoğan da olsa, Kemal Kılıçdaroğlu da olsa, Ahmet Türk de olsa kimsenin alkışlayıcısı, pohpohlayıcısı olamaz. Kendi menfaatleri için kulübün herhangi bir ortam da adını değil, resmi sitesinde 3 satırı dahi kullanamaz, kullanmamalı.

Bu ayrımı gözden kaçırmadan tepki vermek lazım. Kapalı tribünde "Annemizi kaybettik" pankartı açılsa o zaman isteğin makamdan okuyabilirsin belki. O zaman sabaha kadar tartışabilirsin, utanabilirsin. Ama Yıldırım Demirören'in resmi siteden yayınladığı mesaj hiçbir Beşiktaşlı tarafından kabul edilemez, edilmemelidir de. Utanılacak günler geride kaldı bugün sahip çıkılacak gün olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder