25 Mart 2015 Çarşamba

LADES, ZBOGOM BİLİC*

Mevzu geçen derbiden. Emre ile Bilic'in atışmaları üzerine Bilic'in açıklaması var; "Sahada böyle şeyler olur, bu erkek oyunu, küfür de olur, Emre'yle bir problemim yok, kızgın değilim, maç bitti orada kaldı her şey..." diyor ve mevzuyu kapatıyor. Bu ikili bu haftaki maçta tekrar karşı karşıya geliyor ve Emre sahada küfür kıyamet Bilic'in üzerine yürüyor. Daha maçın ilk yarısı. Ki o an Meireles sakatlanmış yerde yatıyor. Hakemin atması gerekiyor mu? %100. Bu maçın kaderini ne kadar değiştirir? %100. Ve sen sadece bunun için %100 haklısın. Ama sen televizyona çıkıp savunmanı bunun üstüne yoğunlaştırmak yerine, başka bir yere odaklıyorsun.  

Beşiktaş yönetimi ne yapıyor? Soyunma odası koridorlarında sinkafın bile olmadığı, savcılığa versen dahi hiçbir şeye ulaşamayacağın bir görüntüyle birlikte medya karşısına çıkıyor. Neyi amaçlıyorsun peki bunu yaparak? Emre'nin ceza alması mı Beşiktaş yönetiminin amacı? Yoksa iki takım arasında bir gerginlik çıkartmak mı? İkisi de olamaz. Bu işi yöneten adamlar bu kadar plansız programsız iş yapmazlar. Sonuçlarının ne olacağını bilmeden böyle adımlar atmazlar. Ki açıklama maçtan 2 gün sonra yapılıyor, sıcağı sıcağına da değil. Sempatik olman senin en büyük avantajınken buradan bir gerginlik çıkartmak da işine gelmez.

O zaman hedef ne? Hedef Bilic. Yönetimin Bilic'in biletini kestiğini düşünüyorum. Daha Fenerbahçe açıklamasını yapmadan bu ayan beyan görülebiliyordu. Fenerbahçe'ye söz hakkı verdiği çok açıktı Beşiktaş yönetiminin. Ve cevabın da Bilic üzerinden geleceğini çok iyi biliyorlardı. Yani Beşiktaş yönetimi ayan beyan diyor ki, "benim hocamı yeterince medyada tartışmadınız. Buyurun tartışın." 

Ahlakçılık üzerinden yapılan bir açıklamanın, ahlakçılık üzeriden kapatılması gerekiyorsa, bugün Beşiktaş'ın Bilic'i kovması gerekir. Madem kaptanlık makamından vuruyorsun, Fenerbahçe kaptanı bunu nasıl yapar diye soruyorsun, ezeli ve ebedi rakibinin kaptanının anasına söven bir teknik direktörün, her ne olursa olsun o pozisyonda kulübün içerisinde bulunmaması gerekir. Peki böyle mi olmalıdır? Tabi ki hayır. Bilic'in bir derbi önce yaptığı açıklamada cevap zaten açık açık duruyor. 

Beşiktaş yönetimi, Bilic'i gözden çıkarmıştır ve gün itibariyle Bilic Beşiktaş birlikteliğinin sonuna gelindiğini görüyor olmak zor değil. Tabi ki sezon sonu beklenecektir muhtemelen ama gelecek sezon Beşiktaş'ın teknik direktörünün Bilic olmayacağı yönetim hamlesiyle medyaya duyurulmuştur. 

Bütün bunlar bu yapılanların sonucu dahilinde planlanmamışsa da şuan yönetimin Beşiktaş'ı düşürdüğü durumun bir getirisi mutlaka olacaktır. Ortada hiçbir şey yokken mevzunun buraya gelmesinin bilinçsiz yapıldığına zerre inanmıyorum. 

ZBOGOM* güle güle Bilic..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder