8 Nisan 2012 Pazar

Avrupa Ligi > Spor Toto Süper Lig



Play-off sistemine dair herşeyi anlayabiliyorum. Puanlar ikiye bölünecekmiş, maçlar nisanda bitecekmiş, 3 günde 1 maç oynanacakmış falan hepsine eyvallah. Fakat bu sistemle seneye Spor Toto Süper Lig'de oynayacak takımın bi elemeye tabi tutmayıp, Avrupaya gidecek takımların play-off sistemine dahil edilmesini anlayamıyorum. Yani düşme hattında play-off sistemi uygulanmaması; daha kendi gözümüzde ligimizin ne kadar değersiz oduğunu göstermiyor mu?

Avrupaya gitmek için play-off sistemiyle 1000 takla attırılan takımlara karşılık, seneye ligde kalma ya da bir alt ligde oynama ihtimali olan takımlar arasında bir play-off oynanmaması gerçek bi değer vermemeden başka birşey değil. Madem Avrupaya gidecek takımların kalitesi son dakikaya kadar mücadele ettirilecek kadar değerli olabiliyorsa, seneye Spor Toto Süper Lig de oyanayacak takıma-takımlara neden bukadar önem verilmiyor.

Antalyaspor, Ankaragücü maçı dışında son 10 maçta 1 maç kazanabilmiş. Necati'yi göndermeleri onlar için büyük bir kayıp oldu. Belki de Necati olmadan bu ligde kalmayı haketmiyorlardı. Kim bilir. Avrupaya gitmenin bu kadar değerli olduğu biyerde bizim ligimizde oynamanın bu kadar değer etmemesi çok anlamasız.

Bu ligde en büyük tartışmalar her nekadar şampiyonluk için yaşansa da düşme hattını da yabana atmamak lazım. 8 takımlı play-off'un şampiyonluk dışında kalan 4'lü kısmında daha önceki yıllarda tartışma yaşandığını ben görmedim. Ama düşme hattında yaşananlar yüzünden yıllardır birbirleriyle kanlı bıçaklı yaşayan insanlar var. Misal Bursaspor-Beşiktaş gerginliği. Yani bu sistemin gerginliği azaltmak gibi bi derdi de yok. Samsunspor yerine Antalyaspor düşseydi dün, Antalyasporluların geçen hafta ki Samsunspor'un İnönüdeki galibiyeti yüzünden Beşiktaşı suçlamayacağını kim söyleyebilir. Ki hemen hemen aynısı 10 sene önce yaşanımıştı ve gelinen nokta, yaşananlar belli.

Kendi ligimize birazcık değer verseydik ve düşecek kalacak takımlar kendi aralarında bunu belirleselerdi fena mı olurdu? 5 ay bu takımların çok önemli başka işleri mi varda nisan da belirledik kimin düşeceğini.

Bu sistem değişikliğinin maç trafiğini arttırarak gündem değiştirmek amaçlı olduğunu biliyorduk fakat bu kadar düşüncesizce insanlara sunulduğunu bilmiyordum ben açıkçası. Samsunspor ve Antalyaspor'a gelecek yıl liglerinde başarılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder